Start med badminton: Hvad du skal bruge?

Start med badminton: Hvad du skal bruge?

Badminton er et fantastisk spil for alle aldre. Det er relativt nemt at lære og kan spilles både konkurrencemæssigt og rekreativt. Hvis du overvejer at tage badminton, er der et par ting, du bør vide, før du går i gang. I dette blogindlæg giver vi dig et overblik over det udstyr, du skal bruge for at komme i gang med badminton.

En af de gode ting ved badminton er, at det ikke kræver en masse dyrt udstyr. Faktisk er alt hvad du virkelig behøver en ketsjer, nogle fjerbolde og et badmintonnet. Og måske nogle sko derudover. Hvis du vil spille badminton i konkurrence eller i turneringer, skal du selvfølgelig investere i udstyr af højere kvalitet. Men hvis du lige er startet og gerne vil se, om badminton er noget for dig, vil følgende begynderguide give dig al den information, du skal bruge for at komme i gang.

Ketchere

Det første du skal bruge er en ketcher. Når du vælger en ketcher, er det vigtigt at vælge en, der er den rigtige størrelse og vægt for dig. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse eller vægt ketcher du skal vælge, vil de fleste sportsbutikker have et personale, der kan hjælpe dig med at vælge den rigtige baseret på din højde og styrke. Generelt er lettere ketchere bedre for begyndere, da de er nemmere at kontrollere. Efterhånden som du bliver dygtigere til badminton, vil du måske skifte til en tungere ketcher, som vil give dig mere kraft bag dine slag.

Fjerbolde

Fjerbolde, også kendt som “birdies”, er traditionelt lavet af fjer (deraf navnet “birdie”), men kan også være lavet af plastik. For begyndere anbefaler vi at bruge plastikfjerbolde, da de er mindre skrøbelige og nemmere at kontrollere end normale fjerbolde. Du kan købe fjerbolde enkeltvis eller i pakker af 6 eller 12.

Badmintonnet

Det sidste udstyr, du skal bruge, er et badmintonnet. Net kommer i forskellige størrelser, men for begyndere anbefaler vi at bruge et net i regulativ størrelse, der er 7 fod højt med en bredde på 20 fod. Du kan sætte dit net op indendørs eller udendørs – bare sørg for, at der er plads nok på hver side af nettet til, at spillere kan bevæge sig frit rundt uden at skulle bekymre sig om at ramme væggen eller andre genstande i nærheden.

Badmintonsko

Selvom badmintonsko ikke er påkrævet, anbefaler vi dem stærkt, da de vil give dig bedre trækkraft og støtte end almindelige sneakers. Badmintonsko har ikke-markerende såler, der ikke slider på dit gulv og giver dig det greb, du skal bruge for at lave hurtige bevægelser rundt på banen. Du kan køb badmintonsko her.

Nu hvor du ved, hvilket udstyr du har brug for, er det tid til at begynde at spille! Badminton er et fantastisk spil for alle niveauer og kan nydes af folk i alle aldre. Så samle nogle venner eller familiemedlemmer, opret dit net, og begynd at spille!